Cindy Smets

Cindy kan zich letterlijk in het materiaal smijten en zich laten leiden door de eigenschappen ervan. Ze is heel graag creatief bezig en doet dit op een spontane manier. Haar kunstwerken zijn dan ook vaak abstract. Ze geeft op een spontane manier weer wat in haar leeft op dat moment.

Toon Van Weert

Toon is een creatieve jongeman. Hij kan helemaal verdwijnen in zijn creativiteit waaruit dan ook een kenmerkende kunststijl verder vloeit. Zijn stijl is uniek en meteen herkenbaar. Het is mooi hoe hij de wereld rondom zich kan omzetten in zijn eigen zienswijze hierop.

Marc Ziegler

Marc schildert graag, en tovert zichzelf tijdens het schilderen om tot een kunstwerk. Zoals een echte artiest hangen er strepen verf op zijn gezicht en handen. Hij schildert volgens de ‘one-stroke’ techniek.

Yanthe Claessens

Yanthe zegt graag ‘ik ga een kunstwerk maken’. Ze gaat spontaan te werk met het beeldend materiaal en heeft niet persé een eindresultaat voor ogen. Ze werkt met verrassingstechnieken waarbij het proces immers belangrijker is dan het product. Ze vindt het leuk te ’toveren’ met beeldend materiaal.

Atelier Stroom

In deze categorie zijn kunstwerken terug te vinden die het resultaat zijn van een groepsproces binnen atelier ‘stroom’. Dit atelier is creatief therapeutisch geïnspireerd. De creatief therapeut laat zich leiden door de gasten en speelt hierop in. Samen stappen ze in een beeldend proces, welke vaak verrassende resultaten met zich meebrengt.

Dolly Backovens

Dolly woont sinds 1975 in de Ark. Ze is een getalenteerde kunstenares. Ze leerde tekenen door o.a. vele stripverhalen na te tekenen. Ze volgde verschillende opleidingen of workshops om haar talent verder te laten groeien zoals bijvoorbeeld Kunst+.
Je kan Dolly altijd vinden met een schrift waar ze in neerschrijft of tekent wat ze ziet of in wat haar opkomt. Haar schriften worden op zich wondermooie kunstwerken.

Korneel Vandenwinckel

Korneel heeft niet alleen de uitstraling van een kunstenaar, hij is er ook één! Hij maakt kunstwerken bij Kunst+ en zoekt vaak inspiratie in boeken. Hij gaat zorgvuldig en beheerst aan het werk om het eindresultaat dat hij voor ogen heeft, te bereiken. Veel aanwezige thema’s zijn de Ark en de Kerk.

Elke Moelants

Elke kan de dingen rondom zich vereenvoudigd weergeven op een spontane manier. Dit zorgt ervoor dat ze een eigen tekenstijl heeft.

Denise Andries

Denise haar kunstwerken zijn het resultaat van vele uren, weken, maanden te werken aan éénzelfde werk. Samen gaan we op weg met het beeldend materiaal en proberen telkens grenzen te overwinnen.

Ishac Cinar

Ishac houdt ervan om te experimenteren met het beeldend materiaal. Doorheen dit proces komen en gaan verschillende kunstwerken tot er uiteindelijk één overblijft! Hij geniet ervan en laat zich door het materiaal leiden.

Chris Verbert

Door middel van creatief bezig zijn kan Chris zichzelf uitten en tot rust komen

Eric Van Vaerenewyck

Eric heeft een auditieve beperking maar is heel communicatief. Het beeldend medium biedt een extra mogelijkheid om te weten te komen wat er in hem omgaat. Eric denkt altijd goed na tijdens het beeldend werken. Hij wikt en weegt zijn acties.

Tim Bachot

Tim is een leergierige jongeman. Hij is geïnteresseerd in al wat hij nog niet kent en gaat gretig aan de slag met nieuwe materialen. Aangezien hij soms met zijn gedachten op een andere wereld vertoeft, helpt het beeldend werken om hem in de realiteit te houden.

Ellen Van Immerseels

Ellen vind het fijn creatief bezig te zijn en vind hierin ook telkens weer een uitdaging. Ze verbaast zichzelf met wat ze kan, ook al is ze soms niet zeker van haar stuk. Werken in het beeldende medium brengt rust. Ze kan lang geconcentreerd werken aan 1 ding.

Sonja Adriaenssens

Sonja werkt doorheen haar creatief proces aan haar zelfvertrouwen. Met een bang hartje begint ze aan de opdracht maar bij het resultaat is ze telkens verrast van haar eigen kunnen en trots op haar creatie. Samen gaan we de uitdagingen aan en tasten de grenzen af van wat mogelijk is

Hedwig Herwijn

Hedwig schildert heel graag. Ze heeft dan ook eindeloos geduld tijdens het werken en kan meerdere weken aan hetzelfde doorwerken. Ze werkt met toewijding en laat haar fantasie vloeien. We dagen haar uit om deze nog meer aan te spreken en reiken schildertechnieken aan om deze tot uiting te laten komen!

Jonas Van Camp

Het samen werken, samen creëren, samen een proces aangaan vindt Jonas erg leuk. Zijn spontaniteit spat van het werk af.

Keramiekatelier

In het keramiekatelier maken we schalen, bloempotten, creaties uit klei, … Maar er is ook ruimte voor zelfontplooiing en uiting van talent. Het keramiekatelier doet dan ook altijd graag mee met tentoonstellingen en projecten, of organiseert er zelf eentje: Hart<3Hard in 2017.

Anoniem

Kunstwerken waarvan de maken onbekend is. Deze worden bijvoorbeeld gemaakt tijdens schildernamiddagen, opendeurdagen, …

Carina Philips

Carina is een bezig bij. Ze werkt in een beschutte werkplaats maar heeft daarnaast nog genoeg energie om met haar hobby’s bezig te zijn. Creatief zijn is er eentje van.

Ward Knuyt

Ward had een fysieke handicap maar liet zijn creatief werk hierdoor zeker niet belemmeren. Vastberaden ging hij steeds weer aan de slag. Weliswaar in kleine stukjes, maar wonderbaarlijk prachtig en zorgvuldig. Hij kon echt genieten van het beeldend werken. We koesteren zijn werk aangezien hij enkele jaren geleden van ons heen ging.

Geeraard Mathijssen

Geeraard werkte volgens het principe ‘less is more’. Met veel toewijding kon hij week na week verder creëren. We koesteren zijn werk aangezien hij in 2020 van ons heenging.